Pre-trip preparations!

ENGLISH: This is the only post from my trans-siberian railroad adventures that is in Danish. Skip it if you don’t know danish! 🙂

 

Okay.

Det er dagen fĂžr afrejse. Alting er pakket. Ferien er planlagt. Arbejdet har sagt god for at man er vĂŠk 3 uger, og de sidste opgaver er lĂžst. Ingen hĂŠngepartier, og selv skraldet har man vĂŠret ude med.

Det er sÄ her vi lÞber ind i problemer, for vi har da et par smÄting som ikke er helt som de skulle vÊre.  Lad os starte fra begyndelsen.

Vores store forkromede plan er at tomle fra KÞbenhavn til Trelleborg i Sverige og videre med fÊrgen fra Trelleborg til Swinoujscie. Derefter skal vi tomle til Warszawa, hvor vi let og elegant henter vores pas med Hviderussisk visum i pÄ den hviderussiske ambassade, og fortsÊtter rejsen med tog mod Moskva gennem hviderusland (26 timers togrejse).

Vel ankommet til Moskva gĂ„r turen med den transsibirske jernbane fra Moskva til Ulan-Bataar i Mongoliet. Dette involverer 2 stop i henholdsvis Yekaterinburg og Irkutsk, tager 2 uger, er ca 4Âœ dags ren togrejsetid og omkring 8000km. Turen gĂ„r gennem bĂ„de den sibirske tundra og den mongolske Gobi Ăžrken. Til sidst flyver vi hjem og ankommer tilbage i KĂžbenhavn 3 uger efter vi tog afsted.

Tilbage til problemerne, eller rettere problemet. Vi har ikke vores pas, og vi har ikke fÄet vores hviderussiske visum endnu. Begge dele er nemlig pÄ vej til Warszawa i et brev. ForhÄbentligvis har de processeret det hele nÄr vi kommer derned. Vi skal afsted med tog onsdag fra Moskva, sÄ visummet skal ligge klar tirsdag. Ambassaden siger det tager 2 dage med ekspress, og post Danmark siger at brevet er dernede 2-3 dage efter det er sendt (ogsÄ med ekspress). LÊgger man det sammen giver det 5 dage, og vi sendte brevet onsdag (altsÄ har vi torsdag, fredag, mandag og tirsdag som fulde arbejdsdage). Der er ikke meget plads til problemer! Derudover lykkedes det os ikke at finde ud hvordan man betalte, sÄ pengene de 80 EUR ligger bare nede i konvolutten.
Nu er det sĂ„ bare at vente. ForhĂ„bentligvis nĂ„r brevet frem, forhĂ„bentligvis brokker post danmark sig ikke over at der er kontanter i brevet, forhĂ„bentligvis mangler vi ikke noget dokumentation til den hviderussiske ambassade, forhĂ„bentligvis nĂ„r de at blive fĂŠrdige med det inden vi skal med toget videre mod Moskva, forhĂ„bentligvis er det ikke et problem at krydse grĂŠnsen til Polen uden pas, og til sidst forhĂ„bentligvis nĂ„r vi at komme til Warszawa pĂ„ tommelfingeren inden tirsdag…. forhĂ„bentligvis.

Alt i alt en spĂŠndende start, men til det er der kun at sige:

maxresdefault

 

Og jeg mangler stadig at gĂ„ ud med skraldet…


Leave a Reply